Despre noi

Tot ceea ce conteaza cu adevarat in viata sunt doar oamenii. Restul sunt povesti. Sentimentul pe care-l ai atunci cand reusesti sa ajuti pe cineva nu poate fi descris in nici o carte motivationala si nu-l poti regasi oricate bunuri ai avea. Poate este timpul sa invatam de la copii mai multe decat putem invata de la multi ipocriti. Dragostea, prietenia, altruismul sunt singurele valori care te fac uman. Restul sunt iluzii.

Imi amintesc de copilarie. Conta atat de putin lucrurile pe care le aveam si atat de mult prietenii. Fac parte dintr-o generatie care juca fotbal cu o minge ovala, dintr-un plastic oribil, nu de putine ori sparta.
Atunci puteai avea cea mai buna minge din lume, daca nu aveai prieteni alaturi de care sa te joci, nu aveai ce face cu ea.
Oamenii nu inteleg nimic din copilarie. Uita prea usor ca valoarea vietii o da oamenii.

Acum avem infinit mai mult decat puteam visa atunci cand eram copii. Cel putin cei din generatia mea. Dar au disparut oamenii. Au disparut prietenii. Am uitat sa-i pretuim. Am pierdut bucuria de a imparti putinul pe care-l avem cu ceilalti.
Alergam nebuni de dimineata pana seara pentru a obtine, pentru a avea, pentru a fi, irosind putinul timp pe care-l avem, pentru a fi mai buni decat ceilalti, ignorand de multe ori oamenii la care tinem.

Copiii nu cumpara lucruri, adultii o fac. Poate de aceea copii si-au pastrat puritatea in timp ce societatea de consum a reusit sa remodeleze adultii. O prietena buna imi spunea ieri ca ar trebui sa privim realitatea si ca societatea consumerista omoara orice sansa pentru o relatie sentimentala de lunga durata.
Tratam oamenii ca si produsele. Le folosim un timp, pana apare un upgrade nou, apoi le schimbam.
Prieteni, iubiri, oameni apropiati.

Publicitate

2 comentarii

Din categoria Ganduri, Realitate

2 răspunsuri la „Despre noi

 1. Stă în puterea noastră să schimbăm ceva acolo unde e cazul sau să păstrăm aşa cum sunt lucrurile care nu trebuie schimbate.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Acesta este rezultatul socializarii în realitatea falsitatii (i)realitatii virtuale, unde ascunsi sub identitati si pseudonime bizare, majoritatea au pierdut simtul realitatii obiective a perceptiiei, împroscând cu pietre (expresii jignitoare si judecati relative) în adevaratele valori si Suflete deschise, sincere, iubitoare si empatice, care se retrag izolându-se distruse de loviturile cuvintelor grele, iar copiii sunt educati în acelasi mediu virtual, beneficiind de toate (dez)avantajele tehnologiei moderne, dezumanizante, lipsite de valorile culturale, traditionale, spirituale si care duc spre pierderea identitatii originale a societatii, a frumusetilor reale, naturale, care formeaza familia, comunitatea, regiunea, poporul, continentul si lumea diversitatilor superbe de care foarte putini beneficiaza si se bucura cu adevarat.
  Cunoastem cauza, iar efectele sunt vizibile pe tot mapamondul. ‘Cineva’ are interesul si se zbate sa distruga omul si natura lui magnifica, transformându-l într-un sclav robotizat comercializat si cotat la bursele internationale asemeni oricarui produs de manufactura.
  Isus Hristos ne avertizeaza de doua milenii prin Cuvântul Sau spunând: „Bagati de seama sa nu va însele cineva.”
  https://biblia.resursecrestine.ro/matei/24
  Sa fii bine, draga Albert !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s