Noi barbatii

businessmen-152572_960_720

O domnita vesela, zambitoare dupa o seara placuta, o revedere cu un prieten mai vechi decat lumea si un barbat. Ultimele momente, clipe in care barbatul devine badaran facandu-i o scena partenerei lui.
Este o scena fictiva, dar care poate fi regasita deseori in viata de zi cu zi.
Barbati care se simt amenintati si care simt nevoia sa-si marcheze teritoriu.
Da, instinctiv, ca niste primate, care privesc partenera ca o propietate, un obiect pe care altcineva doreste sa il subtilizeze.

Noi barbatii..
Aud des aceasta expresie. Barbi lasate pentru a etala masculinitatea. Sala, de trei ori pe saptamana. Tupeu, obligatoriu. Agresivitate. Vulgaritate, pentru a dovedi ca intre tine si un smecheras din periferie nu e mare diferenta. Haine de firma, obligatoriu.
Frumos.
Dar este un lucru pe care nu reusesc sa-l inteleg. Cu atatia barbati, autodescoperiti, in jurul nostru, cum se face ca sunt din ce in ce mai multe femei nefericite?
Sa fie doar toanele lor?
Sa nu inteleaga ele ca badarania, marlania si abuzul sunt doar o forma frumoasa a masculinitatii noastre?
Ca, na, ne aparam teritoriu, iar ele sunt doar niste fiinte care ne apartin?

Oare de ce nu reusesc femeile din ziua de azi,sa inteleaga masculinitatea noastra? Ca noi suntem barbati si nu trebuie sa le acordam atentie ori de cate ori au o toana, ca nu ne priveste pe noi daca sunt fericite sau nu si ca romantismul este doar pentru pusti adolescenti.
Maturitatea inseamna altceva.
Maturitatea inseamna sa fi barbat.

Cineva imi spunea ca eu scriu pentru domnite nefericite ce se pierd in povestile siropoase de pe acest blog.
Poate
Poate ca eu scriu pentru un anumit public.
Da publicul meu considera ca abuzul, indiferenta si nepasarea, fac dintr-un om cu organ sexual masculin, orice, dar nu un barbat.
Indiferent de barba , de tupeu sau atitudine sfidatoare.

Noi barbatii.
Posesori de „scule”, virili, capabili sa ucidem balaurul din camara, desfacand cu mainile goale borcanul de zacusca, dar incapabili sa intelegem de ce femeia de langa noi plange noaptea sub cearceaf.
Sigur ca are pe altul. Altfel cum.
Pana la urma noi ii asiguram un confort financiar, i-am facut doi copii, mergem chiar si in vacanta, prietenii ne invidiaza, de ce toanele astea?
Am vazut azi o stire cu o entitate care pentru a se razbuna pe sotie, a ales sa-i distruga viata profesionala, doar pentru ca ea a ales sa plece.
Ei sunt barbatii.
Oameni care nu reusesc nici sa te faca fericit, dar nici nu accepta sa te lase liber.
Razbunatori, violenti (viloenta nu este doar fizica), creditati de societate ca maturi responsabili.

Da, este o generalizare. Evident ca sunt tipi care reusesc sa aiva grija de partenera lor cu toata dragostea si atentia pe care o merita o femeie.
Dar ei nu sunt barbati. Ei sunt doar oameni normali.

30 comentarii

Din categoria Ganduri, Realitate

30 de răspunsuri la „Noi barbatii

  1. Ioan M.

    A republicat asta pe Cronopedia.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Eu respect bărbații. Nu aceste figuri grobiene despre care ai scris.
    Mă îngrozesc, însă, cum ar fi un text cu „noi femeile”, că suntem departe de a fi toate femei…

    Apreciat de 2 persoane

    • Despre femei, cred ca ar trebui sa scrie o femeie. Iar despre figurile grobiene: Am pus o intrebare punctata. Cum se face ca inconjurati de atat de multi „barbati” , avem atat de multe femei nefericite, abuzate?
      Hai sa privim in jurul nostru…
      Tipul marlan care face scene pe strada ti se pare chiar o exceptie?

      Apreciază

      • După cum am spus eu nu văd așa lucrurile. Nu așa alb și negru 🙂 Prefer să cred că sunt excepții 🙂
        Da, sunt mulți tâmpiți, cu toate acestea acest text mi se pare foarte părtinitor și romantic. Există și femei nefericite pentru că sunt la rândul lor proaste.
        Realitatea prezentată de tine e crudă și o întâlnim peste tot, dar nu știu de ce simt că ceva lipsește din acest adevăr. Poate sunt și eu prea idealistă și prefer să nu îmi recunosc că e exact așa cum ai descris. Eu am convingerea că sunt mai mulți factori implicați.
        Și nu știu, când se dă vina doar pe bărbați am tendința să reacționez, să le iau apărarea. (Bărbaților, nu brutelor). Repet, ceva mă sâcăie. Pare prea simplu cum ai descris tu :)))
        Sper că am fost cât de cât coerentă 🙂
        O zi frumoasă!

        Apreciat de 2 persoane

      • In acest text, nu am incercat sa atribui exclusiv barbatilor vina pentru nefericire. Am vorbit strict de un aspect. Daca te crezi barbat, primul lucru care spune asta despre tine este felul in care o faci sa se simta pe partenera ta. Daca esti „barbat” si reusesti sa-ti respecti, sa-ti iubesti si sa arati partenerei tale toate astea, textul nu ti se adreseaza. Dar asa cuma ma incheiat. Daca-ti faci partenera fericita nu esti barbat, esti un om normal. Atat.

        Apreciază

      • Ei uite! Poate asta mă sâcâia :))))
        Că nu ai numit bărbat pe cel care mă face fericită, ci doar un om normal. Ce stupid 🙂 (din partea mea).
        Eu cred că bărbați ca tine sunt mulți și specimenele din text nu știu cum să demonstreze că au testosteron. Și sunt limitați, atât de simplu.
        Din păcate nu te vor citi și chiar dacă ar face-o, nu ar înțelege nimic.

        Apreciat de 2 persoane

      • Mona, sincer, eu cred ca barbatii care nu uita ziua in care si-au cunoscut partenera, care nu o abuzeaza emotional, dimpotriva, o incurajeaza, sunt doar niste oameni normali. Pentru ca ei nu au nimic de dovedit nimanui. Ei sunt asa, pentru ca ei cred ca asta inseamna normalitate. Sa ne intelegem. In orice relatie exista si divergente. Amandoi suntem adulti, stim asta. Dar divergentele se rezolva intre patru ochi si nu in public si in nici un caz cu violenta. Orice forma de violenta. Dar asta e normalitatea. Daca totul ar fi normal, procentul femeilor nefericite ar fi sub 1 % . Dar asa. Doar baile stiu cate lacrimi au vazut.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ai perfectă dreptate…dar! Nici femeile nu sunt sfinte. Și de multe ori cum își aștern. Și lacrimi în baie vor fi și pentru că OMUL de lângă ea nu e niciodată de ajuns.
        Ai spus foarte bine ce ai spus, dar e un subiect amplu și complicat și nu e chiar așa simplu.
        P.S. Fericirea și respectul e cu dublu sens și in primul rând subiectivă.
        Gata, am încheiat că ți-am răpit prea mult din timp. Asta e mai mult o discuție de avut la un pahar de vorbă 🙂

        Apreciat de 2 persoane

  3. Cine spune sau crede toate astea, Albert? Care majoritate? Da, poate e o percepţie într-o anumită zonă dar nu cred că zona aia formează un tot care defineşte.

    Apreciat de 2 persoane

    • Potecute, am intrebat si in text, am intrebat si intr-un raspuns pe Mona. Iti pun si tie aceeasi intrebare. Daca este doar o perceptie, cum explici tu ca intr-o lume plina de „barbati” sunt atat de multe femei nefericite, abuzate, etc..? Tipul care face scene pe strada ti se pare chiar o exceptie? A face o scena unei femei in multime, este sau nu este abuz?

      Apreciază

      • Nu am spus că este doar o percepţie şi că fenomenul nu există. Când am spus despre percepţie, m-am referit la cea potrivit căreia bărbaţii sunt ăia vulgarii, nu cei romantici. Despre asta te întrebam cine o spune, cine formează majoritatea aia? Că printre cele de care m-am lovit eu nu prea am găsit părerea asta.
        Nu ştiu, nu am o statistică, nu ştiu câte femei sunt fericite şi câte nu.
        Sigur că e abuz ce ai spus tu şi sigur că există. Dar bărbat e şi ăla care merge cu flori acasă la soţie. Normalul şi anormalul sunt relative…
        Seară frumoasă, Albert!

        Apreciat de 1 persoană

      • Potecuta, realizezi ca eu eram ironic. Textul este o satiră la adresa celor care cred ca te face bărbat o barbă, mersul la sală, agresivitatea sau vulgaritatea.

        Apreciază

      • Acum, sincer, barba cam e specific masculină 😀
        Am înţeles perfect ce ai vrut să spui! 😉

        Apreciat de 1 persoană

      • Hai sa ma amestec si eu! Sigur bărbații nu mai sunt bărbați dar nu intr-o masura mai mare decât femeile care nu sunt femei! Cum mai poti vedea o femeie în asa zisa femeie care iti este cel puțin egală la munca,baut, mâncat …este îmbrăcată ca un bărbat, se comporta ca un bărbat, se dorește bărbat? Dumnezeu i-a dat femeii rolul principal acela de a decide viitorul lumii dar ea vrea unul secundar…al nostru! A inzestrat-o cu gingășie, rabdare, iubire necondiționată dar ea vrea să fie recuñoscuta drept capul familiei al lumii prin vorbe nu prin feminitate.

        Apreciat de 1 persoană

      • Nu cred ca sunt in masura sa judec eu femeile, tocmai pentru că sunt bărbat. Si imi pare rau sa spun, dar prin responsabilitățile pe care le are, prin munca depusă, multe femei chiar sunt capul de familie. Dar asta este o altă discuție.

        Apreciat de 1 persoană

  4. De ce sa „n-are” si ei loc pe lumea asta? Atata timp cat sunt femei care ii accepta sau mai rau, care ii admira, inseamna ca lucreaza in echipa la perpetuarea speciei. Pana la urma nu laudam atat de mult diversitatea? Flora si fauna:)
    Imi cer scuze ca sunt putin ironica, dar nu m-am putut abtine. Daca vrei, poti sa stergi:)

    Apreciat de 1 persoană

  5. Desi ai putea spune ca realitatea „ucide” incet dar sigur romantismul, viata in doi nu se poate rezuma la confortul financiar, copii, vacante, o casa, o masina. As mai putea adauga la cele scrise de tine ” barbatul acela care vine de la serviciu, se tranteste pe canapea, citeste ziarul, cere ceva de mancare, bea o bere, se uita la meci, se uita la stiri, injura clasa politica si-apoi se duce linistit la culcare, ca maine-i o noua zi si el a obosit.”

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu cred ca realitatea poate ucide ceva ce nu a existat niciodata. Romantismul. Daca te referi la cele cateva zile, luni, cand au pozat in iubareti, ala nu e romantism. romantism este sa-ti amintesti de ziua cand v-ati cunoscut si sa rupi un trandafir din scara blocului sa-l duci in dinti.

      Apreciază

      • Liana

        daca spui asa… atunci nici n-a existat iubire. Pentru ca-i greu sa crezi c-a existat daca nu-si aduce aminte ziua cand v-ati cunoscut. Sau daca nu-l intereseaza de ce plangi. de fapt tu aici ai facut o pedoarie impotriva acelor barbati care nu inteleg iubirea. care considera ca femeia de langa el le apartine, in orice conditii si-n orice forma – fizica si spirituala.

        Apreciat de 1 persoană

      • Da, poate ca este o satiră la adresa bărbaților care cred ca iubirea este pentru adolescenți.

        Apreciat de 1 persoană

  6. clipederaidiniadulmeu

    Din păcate, ne lovim de aceia care-şi apără teritoriul şi avuţia, în speţă femeia, arătându-şi muşchii. Femeia trebuie să fie frumoasă si-atât. Multe femei îşi dezvoltă această parte care-l atrage pe bărbat. De aici se intră într-un cerc vicios. Unde apare vinovăţia, nici nu mai ştim.

    Apreciat de 1 persoană

    • Crinuta, textul meu este o satira la adresa imaginii „barbatului modern”. Este adevarat, fara a generaliza. Este un atac la adresa tipului care crede ca mersul la sala, lasatul barbii si vulgaritatatea insotita de agresivitate te face barbat. Este o satira la adresa barbatului care vine la tv sa se planga ca l-a parasit sotia. (asta dupa ce ani buni a neglijat-o).

      Apreciat de 1 persoană

      • clipederaidiniadulmeu

        Tocmai că, mai nou, şi femeile fac cam acelaşi lucru. Barbaţii se cred cocoşi dacă au muschi, sunt epilaţi, pensaţi şi tupeişti, iar femeile nu-şi mai corelează frumuseţea fizică cu cea venită din interior. Bărbaţii nu mai sunt galanţi, cum nici femeile nu mai sunt feminine. Este un ameste de vulgaritate din ambele părţi.

        Apreciat de 1 persoană

      • Asa e, Crinuta. dar „datoria” mea este sa vb despre partea mea. Adica barbatii. Realizezi ca nu pot incepe eu sa arunc cu noroi in partea feminina. desi uneori nu ma ascund sa spun ca dispretuiesc fenomenul piti, pisi, miti…etc

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu