Asuma-ti

waters-3158413_1920
Asuma-ti

Asuma-ti sa crezi in tine. In tot ceea ce nu ai spus nimanui, niciodata. In tot ceea ce ai ingropat acolo, in cel mai intunecat colt al sufletului tau. Aprinde o scanteie, cauta toate acele temeri si asuma-ti sa le imbraci in culoare. Nu-ti fie teama, in ochii tai am citit mai multa putere decat ar putea sa-ti daruiasca cel mai iscusit magician, prin cuvinte.

Asuma-ti sa crezi din nou in oameni. In oameni frumosi, ce nu privesc prin tine, carora le pasa si care nu-si propun sa fie si judecatori si calai. Intotdeauna vor exista si oameni frumosi in jurul tau. Doar ca sunt invizibili atat timp cat nu crezi in ei. Ei prind contur doar atunci cand le dai o sansa.

Asuma-ti sa visezi. Intr-un fel sau altul, fiecare suntem suma viselor noastre. Fara vise, suntem nimic. Oricat am avea, oricat am reusi, atunci and incetam sa visam devenim niste masini fara un tel. Iti mai amintesti de Verona? De triburile de beduini? Iti mai amintesti de festivalul ciresilor infloriti? De cafenea? Inca imi doresc sa dansez cu tine pe luna.
Fi suma viselor tale.

Asuma-ti sa fi diferit. Nu e nimic rau in asta. Esti un om nu un cliseu, o haina purtata care se potriveste oricand, oricui. Asuma-ti sa fi tu insuti. Esti de un milion de ori mai perfect decat daca ai putea copia cel mai frumos om din lume. Asuma-ti sa nu le placi oamenilor care au astepatri de la tine, daca asteptarile lor nu corespund aspiratilor tale.
Nebunii vor stapanii lumea

Asuma-ti sa crezi in frumusete. Nu trebuie sa faci nimic pentru a fi asa. Frumusetea este un dar pe care l-ai primit brut, neprelucrat. Lasa-l asa. Nu ai nevoie de accesori pentru a fi frumos. Doar cei nesiguri si complexati au nevoie de ceva in plus pentru a se simti normali.
Frumusetea inseamna sa fi tu. Gol.

Asuma-ti sa crezi in mine, iubita mea. In privirea mea timida, pierduta spre nicaieri. In tot ceea ce sunt, dar si in tot ceea ce nu sunt. Asuma-ti sa iubesti asa cum nu ai avut curaj sa o faci niciodata. Mai presus de temeri, de logica de lacrimile din sufletul tau.
Asuma-ti sa fi fericita.
Si vei fi.
 

Publicitate

3 comentarii

Din categoria Ana, Ganduri, Realitate

3 răspunsuri la „Asuma-ti

 1. Iosif Strasbourg

  Niciodata o fiinta rational-sentimentala care nu-si cunoaste radacinile originii identitatii si ‘Sursa Vietii’ arborelui genealogic, nu-si va asuma responsabilitatea expunerii fiintei nedesavârsite în vazul multimilor imperfecte, pacatoase, inconstiente, egoiste, lipsite de valorile IUBIRII autentice, neconditionate, surde si orbite de perceptia primara, nemetamorfozata ale unui sistem mondial milenar, surogat fals, imitator al REALITATII ABSOLUTE, relativ, efemer, scurt, mprevizibil si mort …
  Un Weekend cu pace si liniste !

  Apreciat de 1 persoană

 2. gelu gelu

  Iubirea adevarata intotdeauna isi asuma.👍☺

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: andone_liliana@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s