Intr-o lume care se ia in serios mai mult decat ar trebui, uneori este nevoie si de copiii nebuni ai literelor. Nu putem trai prizonieri ai unei maturitati rigide si maleabila ca o stanca.
Ii dispretuim pe cei care se pierd in litere, textele lor controversate, filozofia lor obositoare, cand rutina vietii de zi cu zi ne ofera atat de multe alte subiecte.
Am tabloidizat viata noastra, gonind spre simplitate.
Desi internetul s-a dezvoltat intr-ul ritm ametitor, in mare parte este o masa amorfa de postari superficiale, flash-uri menite sa-ti fure pentru cateva secunde atentia si redistribuiri.
8 din 10 postari se tot repeta de la un user la altul.
Putini oameni au curajul de a fi originali, de a avea o identitate proprie.
Cunosc cateva persoane, din care una extrem de draga, care impresioneaza prin fotografie, alte cateva care se joaca cu literele incantator si cateva suflete frumoase care expun principii si pun pe masa dialogului idei despre viata.
Restul.
Este plin internetul de postari politice, desi la vot nu merg mai mult de 30% , poze cu Iisus si Maica Domnului, de spui ca suntem un popor de sfinti si glumite atat de penibile incat ma intreb daca ne-am pierdut cu totii simtul umorului.
Convins ca viata inseamna facturi, oboseala si nervi, acceptand ca rutina este si ea o parte din noi, prefer totusi sa-i ador pe nebunii frumosi ce au inca curajul de a fi altfel.
Asa plictisitori cum sunt, cu textele lungi, lipicioase sau controversate prin idei.
Aleg sa scriu despre iubire, “dulcegarii ieftine”, principii, pentru ca am urat intotdeauna sa fiu doar o umbra fara identitate.
Oricand voi prefera rasariturile din pozele lui F, jocul cu liniile din pozele lui M sau A, voi sta minute in sir sa citesc si sa recitesc amalgamul de literele, uneori chiar putin prea taioase ale lui S, decat sa-mi irosesc timpul citind a o suta redistribuire a unei postari “virale”
De ce altfeL?
Pentru ca in lumea asta care urmeaza trenduri, incepand de la marca telefonului pe care-l cumperi pana tenesii pe care-i porti in picioare, putini mai aleg sa fie originali cu adevarat.
Este nevoie ca internetul sa aiva si textele lui lungi, siropoase sau provocarile filozofice.
Avem nevoie de acesti Don Quijote ai literelor pentru ca fara ei, fara randurile lor pierdute in logoree, internetul ar fi un taram arid, o izmeneala trista, asemanatoare unui album foto, ce se vrea provocator, dar cu niste centuriste obosite.
Avem nevoie si de oameni diferiti. Chiar daca nu-i intelegem si nu intelegem timpul pe care-l irosesc pentru a scrie tampenii fara rost.
Desen in tuş de Mihai Cătrună
(postat pe pagina : Alexandra Găluşcă)
Uneori, tocmai acel lucru inedit ne face să ne simţim ca şi cum am fi parte din acel tot. Cred că de asta îl şi căutăm mereu, peste tot.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Poate d’aia unii trec de la blog la jurnal, ca e mai simplu.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
F.Scott Fitzgerald spunea ca frumusetea literaturii sta in a descoperi ca avem aceleasi lipsuri,doruri.Nu suntem singuri si nici izolati. Apartinem.
Iar daca suntem diferiti,cu atat mai bine.In diversitate e crestere.
ApreciazăApreciat de 4 persoane
Mi-ar plăcea si mie sa citesc concepții despre viata, filosofie ample, care sa te facă sa meditezi asupra unor idei. Mai mult adevăr si mai putina minciuna.
Arta, științele umaniste ne definesc ca oameni; ne ajute să găsim un sens existenței noastre, sa simțim cu inima,sa apreciem ce este frumos,nu ne îmbogățesc, nu aduc buna stare,ne îmbogățesc sufletul; arta si educație estetica.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Poate ca nu ne pricepem noi chiar atât de bine, dar pentru mine orice discuție cu tine înseamnă un plus. O lecție de viață, dacă vrei să spunem asa. Nu toti suntem Platon, dar putem trece peste indiferenta si nepăsare si sa spunem o parere. Argumentată de preferat.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ma bucur, si multumesc mult! Nu trebuie sa fi Platon sa faci distincție intre informații reale si cele eronate.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu trebuie să fi Platon pentru a avea o opinie. Dacă o poti si argumenta.
ApreciazăApreciat de 1 persoană