Pasiuni

0000002

Ador oamenii care au pasiuni. Pentru mine acolo este granita intre umanitate si programul previzibil al unui calculator.
O persoana care citeste, picteaza sau colectioneaza fluturi de padure, reuseste sa iasa dintr-un tipar previzibil, devenind viu.
Singurii oameni care ma pot surprinde, placut,  sunt cei care au pasiuni.

Cred ca unul din lucrurile care m-au sedus iremediabil la Ana au fost desenele ei. Nu erau opere de artă, dar în toate liniile acelea abstracte puteai citi o poveste, puteai sa simti trăirile ei din acele momente.
Ana nu doar picteaza.
Este îndrăgostită de literatură, iubeste muzica de calitate si teatrul, iar modul în care se joaca cu orice aparat de fotografiat, este sublim.
Cred ca am văzut sute de poze ale ei. În toate a reușit să ma uimeasca cu ceva.

O altă persoana frumoasa din viata mea, o prietena de suflet, V, creionează cu un simplu telefon niste apusuri încântătoare. Sti cum e când primești o notificare pe telefon si abia astepti sa vezi poza pentru că sti ca iti va face ziua mai frumoasa?
Sufletul acesta a facut din fotografie, soare si mare un miracol.
Dar pasiunea…
Sa te trezesti in fiecare dimineata la 5 pentru a fura de pe cer un rasarit, cred ca este declaratia ta de dragoste pentru cer si apa.

Azi a fost ziua iubitorilor de carte.
Oameni frumosi cu o pasiune frumoasa. Cum sa nu iubesti mirosul acela perfect de hartie? Cum sa nu te pierzi in dansul siblim al literelor visand la nemurire?
Azi este despre pasiune.
Desi stiu multi oameni care traiesc asa, nu-mi pot imagina cum ar fi sa traiesc alaturi de un om lipsit de pasiune.
Pentru ca alaturi de un om lipsit de pasiune ori devi ca el, ori el te va ura intotdeauna pentru ca tu ai ceva ce el nu va avea niciodata.
Ceva ce nu-i apartine si lui.
Un loc al tau.

Publicitate

5 comentarii

Din categoria Ganduri, Realitate

5 răspunsuri la „Pasiuni

  1. Cred că, de fapt, cu toții avem câte o pasiune. Că e ea mai ascunsă, mai vizibilă, mai frumoasă sau mai puțin, depinde de cine o analizează ori de cât de mult îndraznim să o facem cunoscută.
    Dar o avem. Cel puțin una.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Aripidineșec

    da, pasiunile trebuie încurajate, mie, ca pictor amator mi-e foarte greu să îmi vând tablourile, le expun pe http://clipedeadevăr.wordpress.com/, la un momendat chiar am renunțat să mai desenez…dar arta stă în sănge. La fel ca atunci când nu scriu câteva zile,mă râcâăe pe sub piele și trebuie să mă exprim cumva.!Ultimul desen, l-amînrămat și-l voi expune curând: portretul micuțului David, nepoțelul meu adorabil,cu gropițe în obraji!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s