Pacostea

woman-1756730_960_720

Sunt oameni alături de care timpul pare ca s-a oprit în loc, există o liniște aproape desăvârșită, viața este liniara. Totul este așa cum ar trebui să fie.
O viață tihnită ca luciul unui lac netulburat.
Și sunt oameni care vin în viața ta ca un uragan, o întorc pe dos, nu mai ști ce este bine sau rau, nu există liniște, nu-ți mai dorești liniște, totul este atât de imprevizibil, plângi și râzi în același timp. Oameni ce te fac să te simți viu în fiecare secundă, chiar cu prețul morții.

Știam că ești o „pacoste” din secunda în care m-am simțit atras de tine. Cunoști senzația aceea când urci într-un montagne russe cu pielea de găina stiind că te așteaptă câteva minute de nebunie? Ești cel mai nebun montagne russe în care puteam urca vreodată. Am știut asta dintotdeauna, dar ești cea mai frumoasă nebunie ce mi se putea întâmpla.
Aveam nevoie în viața mea de o „pacoste” nebună ca tine.

Modul în care reușești tu să-ți prinzi unghiile în geamuri, genuchiul în portiera de la ușa, relaxarea cu picioarele în sus pe pereți, chiar și felul în care reușești să-ți faci “prieteni” tot timpul, este inimitabil.
Taci atunci când vreau să-ți vorbesc. Mă ignori atunci când aș ucide pentru un cuvânt de la tine. Te joci cu mine, cu imaginația mea atunci cand ai chef de prostii. Faci cei mai proști cozonaci din lume (inca imi esti datoare un dans în poală pentru asta) , dar în același timp nimeni nu mă alintă mai frumos ca tine, nu-mi zâmbește așa cum îmi zâmbești.
Ești o pacoste, dar doar un idiot nu și-ar dori o „pacoste” ca tine.

Până la urmă viața nu este atât de complicată. Gradiniță, scoală, iubire, job, familie, prieteni. O inșiruire de puncte, de ținte pe care le bifezi instinctiv.
Este simplu, nu?
Poate, dar uneori întreg universul se firimițeaza în miliarde de stări și atunci ști că nimic nu va mai fi la fel. Poți îmblânzi o „pacoste” nebună?
Probabil că nu, dar poți să încerci să trăiești lângă ea probabil cea mai frumoasă perioadă din viața ta.
Apoi nimic nu va mai fi la fel.

photo: paixabay (andresantanams)

text reeditat.

Publicitate

8 comentarii

Din categoria Ana, Fantezie, Ganduri

8 răspunsuri la „Pacostea

 1. Vrând nevrând traim duplicitar, firescului îi spunem ca-i normal.Extravagantelor le zicem ideal, iar înteleptului îi zicem…anormal !
  Totul absolut, este lumina si întuneric, alb si negru, bine si rau, iar acestea combinate, amestecate, produc stari de rau si…moarte !
  Vrei s-ajungi la dragoste, accept-o pe…”Pacoste”

  Apreciat de 3 persoane

 2. gelu gelu

  Imi place…pacostea!😁🤣
  Frumusetea vieții stă în ceea ce simți…și cum simți…la maxim.👍😁

  Apreciat de 2 persoane

 3. O pacoste care-i dă sens vieţii. Puţini pot asta. Şi mai puţini apreciază asta.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Fără puțină nebunie viața ar fi tare plictisitoare 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 5. Dacă totul ar fi liniar și monoton, cum te-ai mai „rătăci” printre litere? Iubirea vine la pachet și cu bulversarea liniștei de dinainte. Oricum se întâmplă asta. Dacă pachetul îți este adus de o frumoasă „pacoste”, ce-i poți face? Te sui în montagne russe și trăiești nebunia momentului. Poate cu ochii închiși, dar cu toți porii și papilele desfăcute larg, spre a primi toate senzațiile. Și îi ești recunoscător.

  Apreciat de 2 persoane

 6. Cu vremea devine…obositor!

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s