A fi diferit

Dean-Edwards

Incercam sa continui sa scriu, desii ma deranja privirea ei obsedanta asupra mainii mele albe. I-am obsevat ochii cum compara tenul ei inchis cu al meu si pentru o clipa am fost tentat sa ma opresc, sa o asigur ca nu musc, si ca a fi diferit nu este intotdeauna o alegere.
Nu am facut-o.

Imi revine in memorie, atat de limpede, adolescenta mea. Timpul cand culoarea pielii  incepuse sa fie diferita de a celorlalti. Imi amintesc atat de bine privirile tuturor, retinerea unora de a sta in apropierea mea, uneori chiar de a ma atinge.
Durea atat de tare, in sufletul meu de copil, teama lor de tot ceea ce era diferit.

Indiferent daca-mi doresc sau nu, eu sunt intr-o tabara. In tabara celor care stiu ce inseamna sa fi privit pentru altceva decat ceea ce esti. Eu sunt diferit si-mi asum asta.
Nu am prieteni homosexuali. Nu pentru ca m-ar deranja, dar oricum eu sunt un tip introvertit, socializez al naibi de greu, am putini prieteni si heterosexuali.
Dar cred cu toata fiinta mea ca traiesc intr-o societate intoleranta, iar locul meu nu este alaturi de cei care arunca cu pietre.

Cineva spunea astazi, ca daca ar avea un copil homosexual nu ar ezita sa-l dea afara din casa. Undeva pe la 20 de ani, cineva spunea cu voce tare ca nu poate manca la masa alaturi de mine pentru ca-i provoca greata culoarea pielii mele. Am citit, nu cu mult timp in urma, o postare referitoare la un copil cu autism, in care se sugera ca mai bine nu nasti un astfel de copil, decat sa impovarezi societatea.

Ne temem de ceea ce este diferit si am devenit cu totii mici Dumnezei.
Tipul care-mi spunea ca ii provoaca greata culoarea pielii mele, sunt absolut sigur ca vomeaza si in preajma homosexualilor. Si a celor cu autism.
A tot ceea ce este diferit de el.
Fiecare are dreptul sa faca ceea ce crede sambata, dar eu imi asum ca sunt diferit.
Eu nu trebuie sa iau o decizie, au luat-o ceilalti in locul meu.

Publicitate

10 comentarii

Din categoria Ganduri, Realitate

10 răspunsuri la „A fi diferit

 1. Dacă cerul s-ar transforma dintr-o dată-ntr-o oglindă imensă, cred că mulţi ar ajuge să se târască, de frică să nu cumva să-şi reflecte privirea-nspre-sus.
  Nu cred că mai e ceva de comentat la ce ai spus atât de punctual.

  Apreciat de 2 persoane

 2. ane

  Tu fabulezi, sau scrii adevăruri? Poate sunt obosita si nu inteleg. M-a mai iritat un articol al tau cel in care cineva (scuipa pe…)

  Apreciat de 1 persoană

 3. ane

  „M-a mai”, f corect :))))))

  Apreciat de 1 persoană

 4. gelu gelu

  A fi diferit înseamna că ești om.

  „Nu îndrăzni să fii diferit, îndrăzneşte să fii tu însuţi; dacă asta nu te face diferit, atunci este greşit.”( Laura Baker)

  Apreciat de 1 persoană

 5. Iosif Strasbourg

  Parerea mea este ca, dincolo de aparente, esti un om admirabil prin articolele pline de o profunda sensibilitate si încarcate de iubire neconditionata, fara prejudecati, acest sentiment elevat care este un HAR obtinut în dar de la Tatal ceresc si care este oferit celor cu inima curata indiferent de aparente, starea materiala, intelectuala si/sau pozitia sociala, ! Dintotdeauna am admirat si apreciat noncomformismul, rebelii si noncomformistii !
  Sa fii iubit si fericit, Suflet drag !

  Apreciat de 2 persoane

 6. clipederaidiniadulmeu

  Deși sunt un om foarte bine integrat socio-profesional, apreciat și iubit, nu pot să uit că am avut și momente în viață în care m-am simțit marginalizată și tratată cu oarecare silă. Îmi amintesc, deși încerc să uit, că odată de ziua mea am vrut să nu știrbesc obiceiul de a duce la birou ceva de servit pentru a-mi cinsti colegele. M-am străduit să duc totul ambalat, platou comandat la restaurantul partidului, băuturi din cele mai selecte. Aveam o vecină foarte influientă care m-a ajutat, în acele vremuri, să cumpăr alimente greu accesibile muritorilor de rând. Mi s-a urat Lamulțianiul obișnuit, dar nu a luat nimeni nimic din cele duse de mine în acea zi. Nu rare ori eram apreciată că sunt ordonată, curată și înbrăcată cu gust, că știu să-mi pun în valoare feminitatea, în ciuda handicapului. Ele spuneau! Și totuși….

  Apreciat de 1 persoană

  • Poate tocmai de aceea, noi care am gustat din paharul amar al sentimentului de a fi marginalizat, nu ar trebui sa acceptam sa traim intr-o lume in care oamenii sunt priviti diferit. Hai sa ne amintim cata lupta si cate dispute au fost cu acordarea drepturilor persoanelor de culoare in America.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s