Echilibrul

787ae9ec9023a82f5aa7e4c1a64f73cb_XL

 

Ador umorul fin, inteligent în aceeaşi măsură în care urăsc grobianismul si vulgaritatea gratuită. Oamenii cu simţul umorului sunt oameni speciali, pentru ca au inţeles la timp că viata este prea mizeră pentru a o lua in serios. În aceeaşi măsura îmi displac oamenii care râd tot timpul, ca nişte clovni trişti. Zâmbetul nu poate fi folosit niciodată ca o mască colorată pentru a-ţi ascunde nefericirea.

Sunt momente cand imi place sa discut banalitaţi. Sau să tac. Cred că uneori tăcerea spune mai mult decât 100 de cuvinte. Asa cum sunt momente când mă pierd in discutii abrupte, poate prea principiale pentru lumea superficială în care traim.
Cred in echilibrul. In clipa nebună când dansezi râzând in ploaie şi în magia aceea când ţii pe cineva de mână încurajându-l sau oferindu-i un loc unde poate sa respire atunci când viata il sufocă.

Iubesc oamenii care se trezesc dimineaţa îndragostiţi. De frunzele arămii, de parfumul răvăşitor al cafelei, dar mai ales de partenerul lor. Ziua este un amalgam de momente bune si momente proaste. De zambet, de nervi, de clipe când ai strânge de gât pe cineva.
Ador oamenii ce nu văd nimic siropos în a începe ziua sarutându-şi partenerul pe suflet.

Cred in bărbaţii care stiu sa-şi etaleze masculinitatea atunci când trebuie. Protejând persoanele drage, devenind o punte prin care partenerul să simtă că poate zbura catre stele.
Visez la o lume în care sensibilitatea unui bărbat nu va mai fi privită ca o slăbiciune, in care un bărbat va sti când trebuie să se impună si când e suficent să-şi ţina persoana dragă în braţe stergându-i lacrimile.

Dacă cred în ceva cu toată fiinţa mea, cred in echilibrul.
Cred că sunt momente când trebuie sa îmbini sensibilitatea cu superficialitatea pentru a rezista. Când trebuie să fi puternic şi clipe când nu este  o umilinţă să-ţi recunosti slăbiciunile.
Aşa cum un copil trebuie să ştie să îmbine naivitatea si inocenţa copilăriei cu seriozitatea şi acumularea de cunostinţe, la fel şi un adult trebuie sa ştie când să poarte măşti si când să le lase jos.

Publicitate

12 comentarii

Din categoria Realitate

12 răspunsuri la „Echilibrul

 1. Te pricepi foarte bine să scrii. Te felicit.😋☺😍🤗

  Apreciat de 2 persoane

 2. Ai putea sa vizitezi si site ul meu. Daca vrei …

  Apreciat de 2 persoane

 3. E şi foarte sănătos echilibrul. În orice. Poate tocmai de aia ne lovim de situaţii cel puţin bizare. Pentru că unii i-au pierdut semnificaţia…

  Apreciat de 1 persoană

  • Sti, Potecuta, am sa-ti fac o marturisire. Am scris acest text dupa o discutie cu cineva care considera ca sunt prea sensibil, ca emptizez prea mult si ca barbatii nu fac asta. Un cliseu prost. Un barbat trebuie sa stie cand e cazul sa fie dur si cand sa-si ia partenera in brate si sa ii arate ca-i intelege durerea. Nu poti intelege durerea cuiva daca tu esti ca o stanca.

   Apreciat de 3 persoane

   • Da, Albert, cred. Aşa e. Suntem împărţiţi în femei şi bărbaţi şi fiecare categorie are reguli stricte. Nu ai voie să ieşi din tipare, că ţi-o iei.
    Cum să ai tupeu să nu te laşi tras la indigo? Tz, tz, tz….

    Apreciat de 1 persoană

 4. Așa că m am.gândit sa mi fac un blog.

  Apreciat de 1 persoană

 5. gelu gelu

  Este minunată subtilitatea sau necesară uneori.☺ Este echilibrul interior al fiecăruia dintre noi. Cuvântul de spirit este, în sine, o replică la ceva. Așa și zâmbetul provocat de umorul fin. Mai ales atunci când este discret, lejer, rapid, deloc gratuit, ci subtil în profunzimea sa, răsucindu-se în esența vieții, încălzindu-ne pe interior.
  Ca și iubirea…nu poti iubi daca nu ești indragostit, subtil discret, în prima fază.

  P.S. O seara minunata!☺

  Apreciat de 1 persoană

 6. Iosif Strasbourg

  Detest mastile si mascatii în real si virtual, indiferent de scopul ce-l urmaresc. Îmi plac enorm si OAMENII transparenti, prin care privesti ca printr-un geam perfect spalat de petele de praf, fara sa observi decât peisajul frumos, natural, al Sufletului iubitor, cald si însorit de dincolo de aparentele ipocriziei, falsitatii imitatiilor constructiilor iluzorii de suprafata…
  Gândul bun si pacea sufleteasca, Weekendul sa-ti însoteasca, draga Albert !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s