Zburători cu aripi frânte

60aace025039e2bfe67871b965b512f4_xl

Simțeam că mă sufoc.
Încercam să ascund cât mai bine asta, dar nu-mi reusea deloc.
Matei, privindu-mă oarecum panicat, m-a întrebat discret:
-Bă, tu ești ok? Vrei să coborâm?
Cuvintele lui păreau că vin dintr-o altă lume, nu înțeleam ce spune, in jurul meu oamenii se transformaseră în niște umbre aproape imperceptibile și în secunda aceea eram convins că mă voi prăbuși și nu va mai urma nimic.

Se întâmplă să ne rătăcim.
Suntem doar niște hălci de carne cu toții. Carapacea invizibilă ce-o construim în timp pentru a ne proteja, uneori se năruie ca un taler de nisip.
Din păcate lumea asta este construită pentru a ovaționa învingătorii.
Cei care se împiedică, gustând din colbul drumului, rămân singuri, luptându-se cu propriile tenebre.

Eram doar un adoleșcent când un tunet mi-a tăiat aripile, aruncându-mă necruțător la pamânt.
Și cât de sus visam să zbor!
Acolo, cu glodul sălciu al țarinei scrijelindu-mi dinții, am înteles că oricine poate zbura, dar doar oamenii speciali pot zbura cu aripi frânte.
M-am ridicat și am trăit fiecare zi a vieții mele hotărât să o iau de la capăt ori de cate ori va fi nevoie.

Am început să scriu acest text gândindu-mă la tine și la toate clipele când eu am trecut prin ceea ce treci tu.
Teama, furia si deznădejdea ce o simțeam în fiecare părticică din mine. Sentimentul că voi rămâne prăbușit în noroiul acela grețos și nu-mi voi mai reveni niciodată.
Dar nu e așa. Nu e așa deloc.
Într-o zi, vei deschide ochii, vei căuta în tine și vei găsi resurse pentru a zbura din nou spre stele.

Sunt un tip naiv și nu de puține ori m-am înselat în privința oamenilor. Uneori cele mai dureroase răni vin din otrava amară a dezamăgiri.
Dar…
Singurii care pot să te strângă ușor de mână, să-ți zâmbească și să-ți dea puterea să te ridici spre cer, sunt tot oamenii.
Stiu ca uneori pare atât de greu de crezut, dar sunt atât de mulți oameni buni în jurul nostru.

Lasă timpul să treacă, trage-ți sufletul, apoi scutură ușor praful de pe zâmbetul tău și redescoperă bucuria zborului. Nici cea mai adâncă noapte nu este veșnică. Întotdeauna va exista un nou răsărit. Un răsărit doar al tău.
Ai încredere.
Oamenii cu aripi frânte sunt cei mai talentați zburători.
Vei vedea.

Notă:
Text dedicat unui om frumos, un om cu care nu am schimbat mai mult de trei vorbe în șapte ani, dar care va întelege perfect fiecare literă din mesajul meu pentru ea.

Sursă foto: internet

Publicitate

13 comentarii

Din categoria Realitate

13 răspunsuri la „Zburători cu aripi frânte

 1. Cădem, ne ridicam și poate cădem iar. Uneori găsim forța sa o luam de la capăt, chiar dacă avem aripile frânte. Alteori rămânem acolo plângându-se de mila, răniți și infranti de viata. O vreme, pentru ca, singuri sau ajutați, vom înțelege ca în fiecare dintre noi trăiește un Icar al cărui vis nu nu poate fi infrant.
  Iar dacă omul acela frumos are aproape un om ca tine care sa îl ajute fie și cu o vorba potrivita spusa la timpul potrivit(asta ca să parafrazez o alta expresie) sigur va învața iarăși sa zboare

  Apreciat de 3 persoane

 2. ane

  Ce-ți mai plac enigmele; oferi, primești, iubești,dramatizezi. ☺ Vrei totul, nu vrei nimic, dar vrei sa fi iubit. De asta sunt sigura. Romanticii nu pot trai fără iubire. Visuri si iluzii, ei, din asta își trag seva, în intimitate. Indiferent de statutul social. Îmi place imaginația ta creatoare, care este surprinzătoare de fiecare dată. Provocare.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Un zâmbet, o atingere, un gest mic, o privire senina, o mângâiere, o îmratisate, o prezenta obiectiva, reala, alina si vindeca Sufletul ranit, mai mult decât toate cuvintele expresiv elevate si sofisticate, scrise pe sticlele ferestrelor virtuale amagitoare, ori într-o carte de cuvinte, lipsite de obiectivitate si de puterea *Iubirii* Adevarului, Absolut, Atemporal, eliberator din lanturile ipocriziei înnascute, mostenite genetic de catre toti cei nascuti din femeie pe terra, nemetamorfozati de nasterea din apa si Spirit Sfânt.
  Noapte linistita, draga Albert !

  Apreciat de 1 persoană

 4. Asta ne diferentiaza: omul-om traieste si sufera impreuna cu cel ranit, ceilalti sunt indiferenti, unii se „hranesc” chiar cu suferinta celui de-alaturi!

  Apreciat de 1 persoană

 5. E extrem de important ca atunci când eşti jos să vezi o mână-ntinsă spre tine, un cuvânt de încurajare, o vorbă bună! Şi da, de multe ori astea vin de la cei mai puţin apropiaţi. Şi contează mult!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s