Seară de vineri

red-wine-505296_960_720

Privea pierdută spre ecranul televizorului în timp ce găndurile hoinareau departe. Nici ea nu mai stia unde.
Dezgustă vinul rose din pahar, parfumul lui îmbietor sarutându-i papilele și smulgându-i un smasm de plăcere.
Mda, era un vin bun!
Își lăsă capul pe spate așezându-și picioarele pe măsuță.
Simțea oboseala în fiecare părticică din ea. Adunate, toate, erau cicatrici ce o macinau.

Da, obosise.
Fizic, emoțional, sufletește.
Reușea din ce în ce mai greu să se ascundă. De el, de toți…
O povară la care se adăuga senzația aceasta copleșitoare de singurătate.
Deși avea atâția oameni în preajmă.
Duse paharul la gură lăsând ca licoarea magică să se prelingă prin vene. O amăgitoare recompensă după o zi infernală.

Telefonul vibra lângă ea. Era un mesaj pe whatsapp.
Știa de la cine, dar acum chiar nu avea chef de nimeni.
Nu reușea să înțeleagă de ce nu renunță și el. De ce se încăpățâna să rămână, deși a facut tot ceea ce a depins de ea pentru al alunga.
Oricum nu putea schimba nimic. Se resemnase.
Citi mesajul fără nici o tragere de inima. Erau luni bune de când literele, pentru ea, erau doar o ceața lăptoasă, nu-i mai spuneau nimic.
Se juca cu telecomanda cautând un film relaxant.
Avea nevoie să se piardă cu totul, să nu se mai gândească la nimic, să bea paharul de vin și atât.
Pentru o clipă închise ochii, furată de oboseală.
Era doar o seară de vineri, după o săptămână grea.
Ca atâtea altele.

notă: text reeditat din 30 martie 2018
photo: pixabay

Publicitate

11 comentarii

Din categoria Ana, Ganduri

11 răspunsuri la „Seară de vineri

 1. Marian

  O madamma ambetata care-a vazut prea multe filme astfel incat , isi ineaca amarul si plictiseala in paharul cu vin considerand ca, in vino veritas . Nimic mai fals caci vinul , ai sporeste plictiseala chiar daca nu realizeaza acest fapt insa , tot este bun caci , dama adoarme cu speranta unor vise frumoase . Intrebare : cum de ti-a venit ideea de-a imagina o schita despre seara de merde a unei … dame oarecare ? Barbat fiind – zic si eu nu dau cu pietre – cred ca-i aproape imposibil sa poti surprinde cu-atata acuratetze asa cum ai facut-o dumneata , trairile damelor . Respect !

  Apreciat de 2 persoane

  • 1. Nu exista „dame oarecare”. Fiecare om are povestea lui ce il face unic si special. Asa cum fiecare individ care se crede special este un fir de nisip oarecare in acest univers.
   2. Cu totii adormim cu speranta unor vise frumoase. Atunci cand nu o facem avem o problema. Frustrarile, depresia sunt un ucigas nevazut.
   3. Cum mi-a venit ideea? Este complicat de explicat atunci cand nu ai avut niciodata ca prieten de suflet o femeie. O femeie poate fi sublima in pat, dar crede-ma ca poate fi si un prieten extraordinar. Daca sti si vrei sa o asculti.

   Apreciat de 2 persoane

   • Iosif

    Amin ! 🙂

    Apreciat de 2 persoane

   • Marian

    Te contrazic cu scuzele de rigoare ! 1] Exista { si-o sti foarte bine inclusiv dumneata } DAME si…” DAME ” iar aici nu doresc sa fac referire la jocul cu acelasi nume . ” Povestea ” fiecarui om se poate numii , fara teama de-a gresii… C.V. insa , asta nu face pe nimeni mai special decat ceilalti shapte sau shapte miliarde si jumatate de oameni ai acestei planete . ” Asa cum fiecare individ care se crede special este un fir de nisip oarecare in acest univers.” Aici , sunt de acord total , cu dumneata .2] Cu totii adormim cu sperantza ca ne vom si trezii … asa cum fac eu cam de vreo cativa ani incoace de cand am constientizat in sfarsit , cat de relativa este viata , buna sau rea , pe care-o traim fiecare dintre noi . Sa ne trezim… vi si nu morti sau , tot morti asa cum suntem in fiecare zi a existentzei noastre . Frustrarile si depresia cu adevarat , sant ucigasi tacuti si nevazuti daca le tinem in sufletele noastre . Daca le exteriorizam luand si masuri pentru diminuarea lor , le reducem puterea de-a ucide… nevazute . ” Striga-ti supararile catre Mine ” scrie in , nu-mi aduc aminte care carte a Bibliei astfel incat , puterea Credintei , puterea Rugaciunii , chiar nu-s de neglijat in aceasta nebuloasa care-i psihicul uman . 3] Singurele femei care-ti pot fi prieteni de suflet pot fi doar bunicile , mamele , surorile … dar altele chiar nu exista chiar ” daca sti si vrei sa o asculti ” . Femeia/femeile 😉 cu care faci amor sau , alaturi de care imparti acelasi pat unde , ea ” poate fi sublima ” , NICIODATA nu-ti poate fi prieten si cu atat mai putin ” un prieten extraordinar. ” Sa nu te superi pe mine ca-mi permit sa-ti prezint aceste considerente insa, acestea fac parte din C.V.-ul meu …de cativa ani incoace 🙂 Oricum am apreciat la justa valoare povestirea dumitale si , asa ca provocare , chiar asi fi curios daca si mai ales cum o vei continua . Acelasi respect Albert AI Conty !

    Apreciat de 2 persoane

   • Iti spun cu toata prietenia si consideratia, o femeie, alaturi de care imparti patul si care nu-ti este un prieten extraordinar, este o cauza pierduta. Doar o halca de carne, un trup cald, nimic mai mult. De ce mi-as pierde timpul cu asa ceva? Pentru trup fara suflet exista prostitutia, pentru suflet exista oameni dragi.

    Apreciat de 3 persoane

 2. Excelent ai surprins o trăire intensă într-o banală seară de vineri…

  Apreciat de 2 persoane

 3. ane

  Si, bun e un pahar de vin Porto, de la mama lui din Porugalia. Poate fi si un pahar de Sangria!
  Este nevoie si de astfel de trăiri.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Uneori chiar ai nevoie de un pahar de vin intr-o seara tarzie de vineri, cand iti vine sa inchizi telefonul si totusi ceva nu te lasa…
  Buna dimineata, Conty~

  Apreciat de 2 persoane

 5. Uneori licoarea magică se prelinge prin vene amorțind dureri, şi asta e de ajuns pentru scurt timp, dar nu pentru totdeauna.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s