Pescăruș

photoshop

 

Libertatea este poate cea mai grea responsabilitate pe care o purtăm întreaga viață. Familie, copii, profesie sau viața socială sunt clisee pe care le urmăm și ale căror reguli au fost scrise de mii de ani. Nu aducem nimic nou.
Dar libertatea….
Secunda in care te-ai desprins, când ți-ai înfrânt miliarde de temeri, când ști că viața ta nu va mai fi niciodată la fel. Secunda aceea…
Libertatea este Graalul pe care omenirea l-a căutat dintotdeauna.

Îmi imaginez nisipul cald al mării lipindu-se de tălpi, iar tu, zâmbind, cu aparatul de fotografiat în mână, povestindu-mi de visele tale împlinite.
Marea ne mângâie tandru gleznele, în timp ce tu îmi povestesti cât de fericită te face el.
Vorbești mult, se vede pe chipul tau că ai reușit, că libertatea te-a purtat pe tărâmul pe care l-ai visat întreaga viață.
Mă întrebi de Ana, dar tac…
Întelegi.

Mă ei de mână și începi să alergi râzând ca o nebună.
-Hai, Conty, pierdem răsăritul! Hai să te duc în locul acela magic unde soarele sărută marea ca niciunde altundeva. Ți-am promis că într-o zi am să te duc acolo.
Ai avut încredere în mine așa cum nimeni nu a avut, iar asta mi-a dat curajul să mă desprind.
Dacă ai ști de câte ori am vrut să renunț și doar insistența ta enervantă m-a ținut în picioare.
Acum îl am pe el, pasiunile mele, viața mea s-a schimbat mult, dar încă îmi amintesc când totul era doar niște litere.

Pescărușul.
Suflet ce colindă liber marea și tărmul. Iubește albastru. Cum ar putea să nu-l iubească?
Simplu. Ați văzut ceva mai simplu ca un pescăruș desenând litere pe cer?
Ridică capul, suflete!
Nimeni nu-ți va da ceea ce nu ai curaj să ei  singură.
Nu există soluții corecte. Este o amăgire. Există doar curajul de a fi ceea ce-ți dorești tu să fi. Da, cu victime. Întotdeauna va fi așa.
Cei care nu-și asumă niciodată nici un risc nu vor ști niciodată ce înseamnă să fi liber.
Da, poți răni puiul tău de pescărus cu o decizie, e adevărat, dar e unicul mod prin care-l poți învăța că libertatea, nefericirea nu este negociabila.
Altfel, atunci când va fi în situația ta, nu-i cere să aivă curajul să riște, pentru că instinctiv el va copia doar ceea ce a văzut la tine.

“Să nu întrebi nimic, am vrut doar să ști”
Si ai fost singura care a știut și i-a păsat.

Publicitate

16 comentarii

Din categoria Realitate

16 răspunsuri la „Pescăruș

 1. Libertatea sub forma unui pescarus. Ce viziune. Intr-adevar libertatea este nepretuita. Frumos tesuta povestea ta. Multumim. Numai bine! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 2. Ivy

  Adevărat, puterea şi libertatea se iau, nu se câştigă, nu ţi le oferă nimeni, dar mai trebuie să ştii şi ce să faci cu ele. Orizontul este doar o linie imaginară şi un pescăruş cu libertate fără limite, în zbor spre acea linie albastră, poate ceda tentaţiei adâncurilor mării.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Cliseele nu sunt mereu ceva negativ. Ceea ce pentru tine poate parea in cliseu, pentru altul poate fi un vis implinit. La fel cum libertatea tine de suflet, nu de lipsa limitarilor impuse (sau nu) de catre altii. Pana la urma libertatea inseamna curaj, indiferent de…

  Apreciat de 2 persoane

  • Dar nu am spus niciodată că sunt rele sau bune. Clișeele. Doar ca eu nu pot sa le suport.

   Apreciat de 1 persoană

   • Sa inteleg atunci ca nu suporti ideea de a avea familie, copii, profesie sau viata sociala, despre care spui ca sunt clisee?

    Apreciat de 2 persoane

   • Iubesc familia si cred ca ce unul din stâlpii societății. Despre copiii…. Ce rost ar avea viata fara, dar tot clișee sunt. Crezi ca mesopotamii, acum 3000 de ani nu-si iubeau familia si copiii? Din pacate, si imi cer scuze daca supăr pe cineva, prea multi fac asta doar ca bifa intr-un program. Ai găsit pe cineva care sa te suporte, ati facut si un copil si gata ai realizat ce aveai de realizat. Iubesc copiii, dar iubesc si oamenii care cred ca viata e mai mult de atat.

    Apreciat de 1 persoană

   • Viata este mai mult decat atat si pentru multi care au familii, copii, profesie sau viata sociala, nu inteleg de ce crezi ca se exclud. Important este ca viata sa aiba un sens dincolo de ele. La fel de bine exista oameni care nu se incadreaza in „cliseele” astea si nici sens in viata n-au.

    Apreciat de 2 persoane

   • Nu am spus niciodată că se exclud, dar OBLIGATORIU se completează. Dacă nu se completează și sunt doar ele… Eu cred ca Dumnezeu a dorit să ne dea viata pentru mai mult decât atât. Nu putem trăi fericiti fara ele, dar nici doar cu ele…

    Apreciat de 1 persoană

   • Aha, bun asa. Altfel suna. Atunci poate ca intr-o zi le vei suporta, ba chiar vei iubi cliseele si iti doresc sa te faca fericit si complet, atata timp cat reusesti sa gasesti si sensul dincolo de ele.

    Apreciat de 2 persoane

   • Nu voi iubi niciodată clișeele. Voi iubi o femeie pentru ceea ce este ea, nu pentru ca e sotia mea. Asa cum imi voi adora copiii pentru ca vor fi niste suflete minunate, nu doar pentru că sunt copiii mei si am bifat si realizarea asta.

    Apreciat de 1 persoană

   • Mi se pare nedrept sa generalizezi. Si sa consideri ca doar tu faci asta, iar ceilalti se incadreaza in clisee.

    Apreciat de 2 persoane

   • Nu stiu ce fac ceilalti, e treaba lor, dar ideea cu traseul asta pe care trebuie sa-l bifezi : cresa, grădiniță, scoala, căsătorie, copii, pensie si moarte pentru mine, atâta timp cât nu este îmbogățită cu altceva, este doar un cliseu. Nu înseamnă că eu am dreptate, dar îmi doresc de la viață mai mult. Hai sa-ti dau un exemplu. Maria Tereza, micuța, nu stiu sa fi fost căsătorită, sa aive copii, dar pentru mine este un model mai bun decat un om care singurele realizări în viață sunt o căsătorie si eventual copii. Asta e, asta cred eu, fiecare avem modelele noastre.

    Apreciat de 1 persoană

   • Tocmai pentru ca nu stim, nu putem afirma despre ceilalti ca se incadreaza in clisee si noi ne ridicam deasupra lor. Nici nu le putem delimita, sa spunem ca pentru cineva lucrul x sau y e doar un cliseu. Pana la urma fiecare stie ce are-n suflet si cum isi traieste viata, n-ar fi corect sa reducem totul la o mentalitate doar pentru ca societatea o promoveaza sau cunoastem cateva exemple.

    Apreciat de 2 persoane

 4. AnaMariaDămoc

  O zi superbă Albert 😘🌱☀🌸 cum să mergem cu fruntea în pământ?Natura ne încântă cu splendoarea vieții ce reânvie! Trăim în fiecare primăvară un nou început…din plin!

  Apreciat de 2 persoane

 5. Cred ca în inima fiecarui îndragostit îsi gaseste cuibul … un pescarus!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Iosif

  Magnifique vol…

  Sa ai o zi binecuvântata cu zborul iubirii neconditionate, fara prejudecati, draga Albert !

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s