Feminitate

woman-2498725_960_720

Cel mai sofisticat mod de a fi al unei femei este simplitatea.
Cât de încântătoare poate fi o femeie imperfectă, O femeie ce s-a acceptat asa cum e și nu simte nevoie să schimbe nimic pentru a ieşi în evidenţă.
O şuviţa de păr rebelă, de ce nu, căteva fire cărunte, buze proaspete, dezbrăcate de polimeri, ochii ce te răscolesc prin magia lor, feminitate.
Sedus de pictura veche, de farmecul feminin neprelucrat, poate că sunt subiectiv.
Nu-mi pot imagina o Gioconda cu tatuaj şi nici o Afrodita vopsită ca un perete.
Există atâta perfectiune în micile defecte feminine.

Îmi amintesc chipul celei mai frumoase femei pe care am vazut-o vreodată. Ten măsliniu, păr saten, lung, pierdut pe umeri. O privire ce trăda o siguranţă de sine copleşitoare.
Nimic din glamourul divelor moderne, dar o simfonie a graţiei şi a armoniei ce o aducea aproape de perfecţiune.
În timp am rămas cu această slabiciune pentru farmecul feminităţii naturale, a culturii încrederii în sine fără nevoia obsedantă de a epata, de a ieşi în evidenţă cu orice preţ.
Este atât de fascinantă o femeie ce-și acceptă imperfecțiunile fără a-și bate capul cu ce cred ceilalți.

Într-o lume în care tehnologia și produsele cosmetice te pot transforma în orice, oricând, când trendul si turma dictează felul în care te îmbraci sau te porti, cred că cea mai sofisticată femeie pe care am văzut-o vreodată rămâne totuși o brunețică slăbuță, misterioasă, îngrozitor de imperfectă, rătăcită într-un univers de dive.
Dar ce știu eu ce e frumusețea…

Publicitate

6 comentarii

Din categoria Ganduri, Realitate

6 răspunsuri la „Feminitate

 1. Daca tu nu știi nici eu nu știu!
  De acord 100%!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Chiar așa… Subscriu întru totul, dragă Albert și adaug că o femeie ca să-și capete acea încredere în sine de care vorbeai, poate este bine să mai asculte și declarația unui bărbat, decât să se lase pradă propriei modestii, ori comparațiilor nepotrivite. Eu văd atâtea femei frumoase, încât cineva mi-a și zis: -Hai că nici chiar așa! la tine toate femeile sunt frumoase? -Păi dacă știi să privești, i-am răspuns, ai să descoperi într-adevăr, că frumosul este acolo în ele, ca o floare așteptând să se desfacă. Nu mai redau ce a spus el mai departe. E felul mărginit al unora de a privi lumea înconjurătoare. Ei! Și mi s-a întâmplat odată acest miracol… Aveam bucuria să observ pe chipul unei fete, exact acel moment de nedescris pe care îl așteaptă biologii îndelung, când este să le înflorească planta. Ea chiar era drăguță, nu mințeam, dar vorbele mele o făceau să capete o altfel de lumină ce îi sporea considerabil frumusețea. Era ceva ce venea dinlăuntru, ca o vibrație interioară și care o făcea să strălucească. Știți frumusețea aceea a gravidelor? Ați văzut lumina lor? Despre asta vorbesc…
  A fost de ajuns un moment de îndoială, nu știu cum s-a întâmplat, dar vreun gând anapoda i-a trecut prin cap și dintr-o dată s-a schimbat radical. Mi-a spus: -Astea sunt vrăjeli de-ale voastre, ale băieților, până vă vedeți interesul. Dar cu mine nu-ți merge, că eu mă știu cum sunt. -Și cum ești? -Așa și-așa.
  N-am mai insistat, pentru că atunci și ochii mei au văzut-o la fel: doar așa și așa…

  Apreciat de 7 persoane

 3. Iosif

  Femeia este ultima, magnifica, paradoxala, tainica marea enigma, a creatiei Marelui Creator, coroana cea mai de pret a lucrarii Sale, care încheie si încoroneaza întreagul Univers al perceptiei rational-sentimentale, absolute, adevarate, atemporale, eliberatoare, transcedentale…
  Fiti binecuvântati !

  Apreciat de 4 persoane

 4. Ioan M.

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s