Sălbăticie

horse-4697809_960_720

Adolescent naiv, extrem de introvertit, timid ca un copil în prima zi la scoală, te priveam fascinat cât de dezinhibată erai. O naturalețe aspră pe care nu o mai întâlnisem niciodată.
În jurul tău puști ce încercau să-ți intre în grații, îngenuchiați cu un zâmbet și o replică subtilă, ironie fină, pedigree-ul unui om stăpân pe sine și conștient de carisma sa.
Plăpândă ca un fir de trestie, cu ochii aceia mari, nepământeni, prezența ta avea ceva straniu.
Obișnuit să mă joc cu metaforele, încercînd să dau o formă a ceea ce văd, prin mintea mea zburda imaginea un cal sălbatic, imposibil de îmblânzit, un cal ce respira libertate prin fiecare por al pielii sale.

Când te-am reîntâlnit, după mulți ani, ți-am mărturisit asta.
Nu credeam că cineva va reuși să îmblânzească vreodată pe cineva ca tine. Și pentru a fi sincer până la capăt, nici acum nu cred că este o idee bună. Sunt ființe născuțe să fie fericite doar în libertate, oameni pe care și iubirea îi ucide dacă vine cu un rând de hățuri aurite.
Ani buni m-am gandit cum ar fi fost dacă….
Nu ar fi fost.
Nimeni nu ar fi putut. Un cal sălbatic, îmblanzit, este doar o umbră tristă a unui ființe libere.

Mi-ai spus că simți că ai ajuns la capătul unui drum.
Poate asta e problema.
Tu ști să zburzi pe câmpuri nesfârșite, să pășești în liniște fără să te auzi strigată. Drumurile sunt pentru ființele domesticite, pentru cei care rutina nu reprezintă o plagă ucigătoare.
Orice drum pentru tine este o Golgotă și nu se poate sfârși decât într-o fundătură.
Întotdeauna te-am considerat o pacoste. O pacoste pentru oricine vrea să se apropie de tine.
Într-o zi îți vei recâștiga libertatea, pe care nu ai pierdut-o niciodată.
Oamenii nu vor fi niciodată prietenii tăi. Nici nu au fost vreodată. Te temi prea mult de ei. Singurii prieteni pe care îi ai sunt iarba, florile și oceanul acela de libertate.

Publicitate

6 comentarii

Din categoria Fără categorie

6 răspunsuri la „Sălbăticie

 1. „Tu ști să zburzi pe câmpuri nesfârșite, să pășești în liniște fără să te auzi strigată. Drumurile sunt pentru ființele domesticite, pentru cei care rutina nu reprezintă o plagă ucigătoare.” – Cât de frumos! Sălbăticie, libertate… o femeie puternică e cea mai frumoasă fiinţă de privit şi descris (scris).

  Apreciat de 2 persoane

 2. Iosif

  Uneori, atunci când lași totul să meargă de la sine, universul îți arată calea cea mai bună.

  A trebuit să trec prin multe lupte și bătălii înainte să îmi dau seama că fericirea nu se naște întotdeauna în luptă.

  Există încă probleme, eșecuri și schimbări în viața mea, dar totuși mă simt foarte fericită. Nu voi scrie acum despre recunoștință, deși aceasta este una dintre cheile pentru a fi o persoană fericită.

  Esența este alta: am renunțat la lucruri care nu nu-mi erau destinate și am lăsat în mod conștient evenimentele să își ia cursul corect.

  A trebuit să trec prin mai multe dezamăgiri care m-au afectat enorm. Am ratat o serie de oportunități la care visasem atât de mult timp, nu mă puteam încadra în mediul de muncă pe care am crezut-o ideală și a trebuit să întrerup comunicarea cu unii dintre apropiații mei.

  M-am simțit deprimtă, confuză și am pierdut credința în viață. Desigur, am încercat să repar totul și să mă adun, dar viața nu s-a îmbunătățit. Iar la un moment dat am decis să mă opresc …

  Am lăsat lucrurile să meargă de la sine. La început nu a fost ușor, dar m-am străduit să învăț să accept realitatea și frustrările pe care le-am întâlnit.

  M-am simțit distrusă, dar am decis să iau mai multe decizii importante simultan: am plecat de la job, mi-am luat adio de la fostul partener chiar dacă l-am iubit enorm, am înțeles că doar s-a folosit de mine și de sentimentele mele. În acele momente am rupt cercul vicios care m-a făcut să sufăr, deși acela a fost unul dintre cele mai dificile momente din viața mea.

  Am început să fac lucruri pe care le iubesc cu adevărat. Încet s-a deschis ușa spre ceea ce mi-ar putea oferi viața și nu a încercat să-și schimbe regulile jocului. Și surprinzător, acum am o slujbă pe care o ador, sunt înconjurat de oameni inspirați și generoși. Iar în viața mea a apărut acel om, alături de care sunt fericită.

  Uneori, când lași totul să meargă de la sine, universul îți arată calea cea mai bună. Suntem prea obsedați de ideea realizării a ceea ce considerăm ideal pentru noi înșine, deși, probabil, toate aceste lucruri nu vor aduce fericirea.

  Nu poți forța să obții ceea ce nu-ți aparține, în rezultat te vei alege doar cu durere în suflet. Trebuie să crezi că fiecare pierdere poate duce la lucruri care ți se vor potrivi mai bine.

  Ca să nu mai vorbesc de faptul că nu ar trebui să îți faci griji pentru cei care au decis să te părăsească. Cei care te iubesc cu adevărat vor rămâne aproape, indiferent de ce se va întâmpla.

  Advertisement
  Trebuie să îți amintești întotdeauna: ceea ce trebuie să fie al tău nu va trece niciodată pe lângă tine.

  © Articol tradus sau scris de Psihologia de Azi

  Sarbatori binecuvântate si luminate de AAAE, draga Albert !

  Apreciat de 1 persoană

 3. da, sunt fiinte pe care nu trebuie sa incerci sa le imblanzesi. Doar sa le intelegi si sa le iubesti asa cum sunt, avand grija sa aiba toata acea libertate pe care si-o doresc, oricat de greu ti-ar fi sa faci asta…
  Zi buna, Conty!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Cine poate zburda pe câmpuri nesfârșite e mai liber decât ar putea crede…

  Apreciat de 1 persoană

 5. Darius Ghiță

  👌🏻

  Apreciază

 6. ultimulunicorn

  de ce nu mai scrii? esti ok?
  cineva mi a atras atentia ca nu mai esti in peisaj..

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s