Alegeri

zebra-3834241_1920

Acolo, pe treptele reci ale blocului, privindu-i stângăcia cu care încerca să te facă să zâmbești, am ales să te iubesc în tăcere, naiv, incapabil să rănesc pe cineva pentru a-ți dărui lumina din întunericul meu.

Aș fi putut avea totul, dar am ales să te visez. Simplu, purtând cu demnitate zdrențele peticite a celor damnați la o iubire fără speranță, zâmbind destinului ce m-a condamnat la asta.

M-am îndrăgostit de tine inainte de a te cunoaște Trebuia să exiști altfel mintea mea te-ar fi inventat, desenând o ființă stranie, perfect de imperfectă, sălbatică, o femeie pe care să o poți iubi și urâ cu aceeași putere.

Atunci pe treptele mănăstirii, când nu am putut să mă apropii. În nămeții, gerul năpraznic și febra ce încercau să mă oprească în acea iarnă să-ți aduc o floare, în toate și în tot am ales să te iubesc discret, fără speranță așa cum ai iubi un înger pe care nu ai să-l întâlnești niciodată.

Ar fi putut fi altfel? Nu. Defapt niciodată noi nu am ales. În ciuda aerului rebel pe care amândoi încercăm să-l afișăm, nici unul dintre noi nu este capabil să ia o decizie care să-i rănească pe cei apropiați.

Uneori iubirea are povestea ei. Atipică, zbuciumată, așa cum sunt și sufletele celor care o împărtășesc.
Atunci pe treptele blocului, privindu-l pe el, am ales să te pierd definitiv, păstrându-te în sufletul meu pentru totdeauna.

15 comentarii

Din categoria Ana, dragoste

15 răspunsuri la „Alegeri

  1. dureros de frumos textul! Şi da, unele alegeri sunt pentru a nu-i răni pe ceilalţi… oare cu noi cum rămâne?

    Apreciat de 2 persoane

    • Noi ? Noi învățăm că nu poți călca pe cadavre pentru a avea ceea ce-ți dorești. Oricât de tare ar durea. Nu asta ar fi idealul de societate spre care să ne îndreptăm? Una altruistă?

      Apreciat de 1 persoană

      • Ba da. Dar depinde şi ce înseamnă acel ceva pe care ni-l dorim. Cât contează el. Nu întotdeauna e vorba de cadavre călcate.

        Apreciat de 2 persoane

      • Potecuță, ORICE ți-ai dori pe lumea asta și pe care-l obții ranind pe altcineva, cumva își pierde valoarea. Când vom învăța să nu mai rănim oameni pentru a avea ceea ce ne dorim, umanitatea v-a face un pas mare înainte.

        Apreciat de 2 persoane

      • Albert, eu am spus doar că există multe alegeri care nu înseamnă decât la suprafaţă rănirea celuilalt. E foarte posibil ca lucrurile să nu stea aşa. Ce spui tu e adevărat. Dar uneori există prea multe nuanţe.

        Apreciat de 4 persoane

      • vin si eu si spun ca ” a rani pe cineva” este o perceptie” si da, poti rani cand „unul” daruieste cu incredere totul intr-o relatie, de orice natura ar fi, ca e profesionala sau de iubire, si cealalta parte desi se vede ca ” e fals” nu are puterea recunoasterii, fie din teama, obisnuinta sau credinte. Atunci singura alegere corecta este sa se simta ranit!
        Textul, ca de obicei la tine, Albert, este minunat

        Apreciat de 1 persoană

  2. ane

    Corectă atitudinea ta, în frumoasa poveste.
    Mereu pui în dificultate iubire, de a nu se putea concretiza. Aș vreau să fii happy ❤

    Apreciază

  3. De cele mai multe ori, atunci când e vorba de alegeri, unul dintre cei implicați va avea de suferit. Mai mult sau mai puțin. Și atunci când simți ca alegerea ta a fost corecta, faptul ca singurul care suferă ești tu, parca nu te mai face atât de nefericit cum s-ar putea crede. A-ți creea o stare de bine ranindu-i pe ceilalți (și, evident, nu ma gândesc aici la răni fizice), nu este o opțiune. Cel puțin pentru mine. Nici măcar în iubire…

    Apreciat de 2 persoane

  4. Iosif

    Frumoase si profunde gânduri ! Felicitari sincere !
    „Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău ?”
    „Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă !” – Biblia –
    O seara si un weekend binecuvântat cu sanatate, bucurie, pace si fericire deplina, draga Albert !

    Apreciat de 1 persoană

  5. M-am tot gîndit și eu la textul ăsta și uite că am revenit…
    Real sau virtual, e o noblețe în el pe care aproape o uitasem, azi, cînd la modă și de succes sînt doar picioarele desfăcute explicit. Mai ales că noblețea e spirituală, nu fizică.
    Am vrut să știi cît de mult apreciez 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  6. Din iubire poți renunța la multe. Iubirea e resortul prin care tindeM spre perfecțiune.. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  7. Dureroase randuri, ca si dragostea.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu